Keresés ebben a blogban

2016. november 1., kedd

Cassandra Clare: Történetek az Árnyvadász Akadémiáról

Könyvmolyképző 2015-2016
Fordította: Kamper Gergely
Legrövidebb: 62 oldal
Leghosszabb: 112 oldal

Simon Lewis ember volt, majd vámpír, most pedig árnyvadásszá készül válni. A Mennyei Tűz városában lejátszódó események után Simon elvesztette az emlékeit, és most már nem biztos abban, ki is ő valójában. Szóval amikor az Árnyvadász Akadémia megnyitja kapuit, Simon beleveti magát ebbe a démonokkal teli új világba, eltökélten, hogy újra rátalál önmagára. Akármilyen is legyen ez az új Simon.
De az Akadémia egy Árnyvadász intézmény, ami annyit tesz, hogy nem problémamentes. Elvégre nem titok, hogy az Árnyvadászok nem valami barátságosak a mondénokkal, hát ha az a mondén még előtte Alvilági is volt.

Bevallom, az elején féltem nekikezdeni ennek a sorozatnak, főleg mivel Simon került a főszerepbe. Nagyon sokáig nem volt épp kedvencem a srác, és annak ellenére is, hogy később már megbékéltem vele, egy kicsit ódzkodtam a könyvektől. Viszont amint belekezdtem fokozatosan kezdett magával ragadni. Érdekes volt végigkövetni, hogy hogyan válnak fiatal árnyvadászokból és mondénokból képzett harcosok. Megtudhattuk, hogy az étel sosem az aminek látszik, és talán jobb is ha az ember éhes marad, ha csak nincs egy saját konyhád a szobádon.
Tetszettek azok a részek, ahol Tessa, Isabelle és Clary is felbukkan, vagy ahol épp Willről mesélnek, esetleg egy másik Herondale-ról. És persze amikor Magnus is feltűnt, többre már nem is volt szükség. :D
Simon által új embereket is megismerhettünk, közülük a legjobban George lopta be magát  a szívembe. Nem csoda, hisz Simonnal nagyszerű párost alkottak, tényleg olyanok voltak mint két testvér.


Kedvenc rész: Cassandra Clare · Sarah Rees Brennan: Örök ​éjre szánva

- Imádtam, hogy itt Magnus és Alec is szerepelt. Az ő kettősük egyszerűen szuper édes.
♥♥♥ Jó látni, hogy Alec már milyen oldoltabb Magnus közelében. És az a kisebb meglepetés, amivel az írónő lepett meg... elaléltam. *-*

+ még a Cassandra Clare · Sarah Rees Brennan: Csak ​árnyékok rész is nagy kedvenc lett Will, Tessa, Jem, James és Matthew miatt ^-^

Legkevésbé kedvelt rész: Cassandra Clare · Robin Wasserman: Sápadt ​királyok, hercegek

- Ez a rész se volt rossz,
de nem volt olyan érdekes, mint az előzők. Tetszett, hogy Simon és Isabelle végre közelebb kerültek egymáshoz, de ez a folytonos „szenvedés” már kevésbé.


Borító: Imádom a borítókat, nagyon ötletes *-*
Kedvenc szereplők: Magnus, Alec, Will, Tessa, Jem
Mélypont: az utolsó részben levő szörnyű jelenet :(
Fénypont:
azok a részek, ahol a kedvencek szerepelnek + a kis kék csomag :3
Csillagozás:
az egész sorozat megérdemli az 5 csillagot

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése