Keresés ebben a blogban

2016. november 26., szombat

Marie Rutkoski: The ​Winner's Curse – A nyertes átka (A nyertes trilógia 1.)

Könyvmolyképző 2016
366 oldal
Fordította: Neset Adrienn

Megfizethetsz-e ​​a szerelemért?
Amikor a 17 éves Kestrel egy rabszolgapiacon megvásárolja a herrani Arint, aligha sejti, hogy élete gyökeres fordulatot vesz. A valoriai birodalom ellen lázadást előkészítő Arin sem tervezi, hogy beleszeret a hazája leigázásáért felelős tábornok lányába. A herrani felkelés egy időre szerepcserére kényszeríti őket. Kestrel megmenti ugyan Arin életét, de cselekedete lehetetlenné teszi, hogy valaha is egymáséi lehessenek. Hűség, sötét titkok, párbajok, felborult értékrendek… Mi mindenért kell fizetni?
Kinek az élete ér többet?



Ó. Te. Jó. Ég. Ez meg mi volt? És miért nem olvastam el mindjárt a megjelenés után?

"A boldogság forrása a szabadság, (...), a szabadság pedig a bátorságon múlik."


Annyira lenyűgözött a történet. Lélegzetvisszafojtva olvastam minden sorát, egyszerűen nem bírtam elszakadni tőle. *-* Izgalmas és kalandos, és a romantikus szál…♡

"– Tiéd a lelkem."

Imádom a tiltott szerelmet, és ez itt tökéletesen volt megoldva. A szereplők nagyon lassan közeledtek egymáshoz, ami egyszerre volt szép, de kínzó is. Legszívesebben már egymásnak löktem volna őket, hogy „Hajár, mindent bele!” Érthető volt, miért nem teszik, ez volt a normális reakció, de akkor is. Jaaaj… a szívem hasadt meg értük.

Kestrel egy talpraesett, bátor, fiatol nő, aki tudja mit akar, és el is éri azt. Előtte nincsenek hazugságok, a stratégiákban is otthon van. Imádom, hogy mennyire szeret zongorázni, és hogy helyén van a szíve.
Arin pedig nagy rejtély volt, de már az elején teljesen megfogott magának. Vártam, hogy hátha ő lép valamit Kestrel felé, és esetleg meggondolja magát, viszont belátom, hogy úgy nem lett volna olyan érdekes a történet.

"Ismerte a fizika törvényeit: a vakitóan megvilágitott helyiségben levők nem láthatják, mi van a sötétben."


Az a sok forudlat elérte, hogy az olvasó egy percre se unatkozzon.  Annyi minden történt ebben a könyvben, és még mindig nem ért véget a kaland. Arinra és Kestrelre új megpróbáltatások várnak, és én alig várom, hogy elolvassam. Remélem a folytatás minél hamarabb napvilágot lát magyarul is.




Borító: Habár tetszik a betűtipus, a tőr és a ruha, a nő valahogy nem illik oda. A haja és a keze a homlokán nekem valamiért furán hat. :/ Ha messziről nézem, úgy okés, de közelről nagyon nem.
Kedvenc szereplők: Arin és Kestrel
Mélypont: a vége, ez az egész szituáció, mert hogy lesznek így együtt?!
Fénypont: azok a bizonyos pillanatok Arin és Kestrel között, amikor Kestrel Arinért harcol, a zongorázás, éneklés... *-*
Csillagozás: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése