Keresés ebben a blogban

2016. december 16., péntek

Sarah J. Maas: A ​Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara (Tüskék és rózsák udvara 1.)

Könyvmolyképző 2016
512 oldal
Fordította: Hetesy Szilvia

A tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak.
Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát.

A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják.
Szexi, akciódús sorozat első kötete.


Ez úgy tökéletes, ahogy van. Egyszerűen imádtam! Ha tudtam volna, hogy ez egy Szépség és Szörnyeteg feldolgozás, akkor egy percig sem haboztam volna, hogy meg-e vegyem. De szerencsére itt van a polcomon, és simogaathatom, ölelgethetem… ^-^
Jaj, Sarah J. Maas egyszerűen csodálatosan ír. Imádom, hogy itt is a tündérek vannak főszerepben, úgy látszik az írónő is szereti őket.

"- Azt hiszem, szívesen megcsókolnálak – mondta halkan, és figyelmesen nézett.
– Akkor hajrá!"


A történet már az elejétől kezdve teljesen magával ragadott, pedig ott még nem is volt min annyira izgulni, mint a későbbiekben. Feyre egy hihetetlen erős személyiség, akinek nemcsak a neve különleges, hanem ő maga is. Annyi bátorság szorult belé és dac, meg persze szeretet, túlélési ösztön. Nem hagyja, hogy csak úgy megtörje valami, és ezt csodálom benne.
Tamlin pedig… aw :3… teljesen elvarázsolt. Érdekes, hogy mindig csak Rhys-ről hallottam mindenkit ódákat zengeni, de hogyhogy senki nem említi Tamlint?! Pedig megérdemelné, mert az a pasi tündér egy igazi állat. Hihi :D Persze csak jó értelemben. De tud ő igazán édes is lenni, ha akar. ;)

„- A szerelmemért jöttem – jelentettem ki halkan.”


Rhys-ről még nem igazán tudok nyilatkozni, mivel alig tudtunk meg valamit róla. Mindenesetre ez a titokzatosság is jó valamire. Kíváncsi vagyok, mi volt az az utolsó reakció. Mondjuk kicsit félek is, hogy megtudjam, mert az írónő elég kegyetlen tud lenni, ha a szerelmi szálról van szó. Kmm… Chaol
A történet, a cselekmény iszonyú izgalmas és kalandos. Időm se volt, hogy unatkozni kezdjek. Nagyon várom a folytatást.

"– Szeretlek – és homlokon csókolt. – Úgy ahogy vagy, a tüskéiddel együtt."


Borító: Gyönyörű *-* nagyon kifejező
Kedvenc szereplők: Tamlin és Feyre
Mélypont: volt benne pár gusztustalan jelenet xP
Fénypont: amikor Feyre Tamlin után megy, a táncuk, első csók, Rhys felbukkanása
Csillagozás:
5/5 Ajánlom!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése