Keresés ebben a blogban

2016. január 19., kedd

Tammara Webber: Between The Lines – A sorok között (A sorok között 1.)

Könyvmolyképző 2014
372 oldal
Fordította: Komáromy Rudolf

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Reid Alexander hozzászokott, hogy megkapja, amit akar – most pedig épp legújabb szereplőtársát, Emma Pierce-et akarja. Az egész világ fölsorakozik, hogy szépen a kezére játsszon ebben, amíg a külső forgatási helyszínen a fiú két váratlan akadállyal nem kerül szembe: egy ádáz volt barátnővel meg egy szintén Emma kegyeire pályázó vetélytárssal. 
Emma Pierce csak most tette meg a nagy lépést, szakított a reklámokkal és televíziós filmekkel, amelyek éveken át foglalkoztatták. Az igazi mozifilmben – a szuperdögös Reid Alexander mellett – kapott főszerep valóra vált álommal ér föl. Emma azonban titkos vágyat rejteget a szívében: 
egyszerűen normális lány szeretne lenni.


Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lesz Tammara Webber következő könyve, mivel az Easy-vel engem teljesen megfogott. Mivel olvastam már más könyvkritikákat is erről a műről, ezért nem vártam tőle sokat, így csalódás sem érhetett. Viszont kellemesen meglepődtem.
Igen, lehetett volna jobb is, mert tudjuk, hogy Tammara ennél sokkal többre is képes, de nekem ez is tetszett.

A történetet Emma és Reid váltott szemszögén át ismerhetjük meg, ami az elején még tetszett, később már kevésbé. Ugye megtudjuk, hogy Reid egy híres színész, aki szerepelni fog egy új filmben (A Büszkeség és balítélet modernizált változatában), amihez még keresik a megfelelő női főszereplőt. Ez a szereplő persze Emma lesz, a kevésbé híres, inkább kisebb reklámokból ismert színésznő. Jó volt végigkövetni a meghallgatásokat, majd később a próbákat is. Az érdekesebb jelenetekre viszont csak akkor kerül sor, amikor Graham Douglas felbukkan.
Már az az első találkozása Emmával... szinte érezni lehetett, hogy itt még lesz valami.

Graham és Emma


Olyan jól összeszokott a két szereplő. Ez egy kicsit meglepő volt, mivel többnyire azoknak a szereplőknek látunk a fejébe, akik összejönnek, itt viszont nem így volt. Inkább Reiden volt a hangsúly, az ő gondolatait ismerhettük meg annak ellenére, hogy Graham sokkal közelebb áll az olvasókhoz. Ő a kedves srác. Az a fajta, aki szívesen leül veled beszélgetni, áthív tortát enni, figyelmes és vicces.
Szóval nem csoda, hogy Emmát is vonzotta ez az imádnivaló pali. Kedvenc részek, amikor futni jártak. :))
Talán úgy a könyv feléig tarthatott a boldogságom, mivel később sajna Emma nagyon elcseszte a kedvem. Ha szabad így fogalmazni.  Most akkor jöjjön egy kis Spoiler! Annál a résznél, amikor Graham végre megcsókolta Emmát, még minden okés. Erre utána mi történik? Graham-nak haza kell utaznia a forgatásról családi zűrök miatt, ezt meg is írja Emmának, nehogy azt higgye, csak őt kerüli. Erre Emma még aznap megcsókolja Reid-et is egy klubban. Oké, Reid csókolta meg a lányt, de ő meg nem ellenkezett. Egyszerűen hagyta magát Reid által manipulálni, hogy azt csináljon, amit csak akar. Mikor Graham visszajön, az egészről nem beszélnek. Komolyan, semmit. Emma magában azt taglalja, hogy ő nem akarja, hogy Reid, vagy valaki más, azt higgye van köztük valami, de ezt a sráccal nem osztja meg. Nonszensz.
Reid meg egyszercsak lekapja Emmát Graham előtt egy csókra, a csaj meg persze nem ellenkezik. Nálam itt telt be a pohár. Spoiler vége! 
Szóval ez is egy olyan szerelmi háromszög, amit egyáltalán nem csípek. Persze vannak kivételek.
Forgatás közben megismerjük a többi szereplőt is. Maradandó kedvencek nincsenek, egyedül Brooke az, aki emlékezetes maradt a számomra.
A Reid és közte levő feszültség érdekes, valamint sok érdekes dolog derült ki kettejük múltjáról, amik még a továbbiakban nagyon érdekel.
Sajnos ahogy Emma, úgy Reid se lopta be magát a szívembe. Lehetett érezni egy hangyányit,  hogy próbálkozik, hogy Emma talán kicsit többet jelent neki, mint az eddigi futókalandjai. A későbbiekben persze ez is megváltozott. Reid nagyon bunkóként viselkedett, mint egy igazi elkényeztetett kis sztárfiúcska. Aki lényegében is. Még úgy is, hogy Emmára hajt, nem bírja megállni, hogy más csajokat fektessen meg sorra. Szánalmas.
Dráma az volt dögivel, csakúgy mint egy csomó smárolás a nagy Reid Alexanderrel. A történet folyamán az is kiderül, hogy a főszereplők családja nem épp a legjobb. Reid szülei csapnivalók, Emma apukája is aztán hihetetlen, a mostohaanyjáról meg inkább ne is beszéljünk... A végén Graham szekrényéből is előbújik pár csontváz. Meg kell mondjam, erre egyáltalán nem számítottam. De kíváncsi vagyok, hogy a következőkben, mit fog kihozni belőle az írónő. Remélem csak jobb lesz, mivel a második részben már Graham fejébe is beleláthatunk.

Borító: Eredeti, tetszik.
Kedvenc szereplő: Graham
Mélypont: Amikor Emma behódol Reid-nek
Fénypont: A vége
Csillagozás: 5/4     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése