Keresés ebben a blogban

2016. január 29., péntek

Colleen Houck: A tigris átka (Tigris 1.)

Könyvmolyképző 2012
534 oldal
Fordította: Pásztor Judit


Szenvedély. Sors. Hűség.
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?
Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén.
Pedig pontosan ez az, ami történt.
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot.
A tigris átka egy epikus fantasztikus-romantikus sorozat feszült. izgalmas első kötete, egy olyan élmény, amiből még többet akarsz.


Ki gondolta volna, hogy ez a könyv ennyire érdekes. Emlékszem első látásra nem volt valami szimpatikus. Nemrég viszont megkaptam a 3. részt, úgyhogy gondoltam, ideje elkezdeni ezt a sorozatot. Hát nem bántam meg, az biztos! 
Olyan nagyon, de nagyon tetszett! Egy gyönyörű tigris, akin átok ül, egy lány, aki talán a megmentő, idegen ország, idegen kultúra, kaland a kaland hátán… Az nem kifejezés, hogy mennyire magába szippantott. Letenni is alig bírtam.

A történet azzal kezdődik, hogy Kelsey egy cirkuszban kezd el dolgozni. A cirkusz legérdekesebb állata egy fehér tigris, gyönyörű kék szemekkel, ezért nem is kérdés, hogy Kelsey érdeklődését mindjárt felkelti a szépséges állat.
A tigris szelíd, mindent megcsinál, Kelsey bátran viselkedik a közelében.

Igazából, nekem tetszettek ezek a rövid cirkuszban játszódó jelenetek is, mert habár a cirkusz nem valami érdekes, de Dhiren, a tigris, már annál inkább :)
Persze a történet ott kezd érdekessé válni, amikor megjelenik Mr. Kadam, megvásárolja Dhirent, Kelsey-nek meg felajánl egy munkát, hogy kísérje el a tigrist egy Indiai rezervátumba. A lány persze belemegy, és innentől kezdve csupa kaland az élet.

Dhiren / Ren

Amint az a könyv tartalmából kiderül, a tigris valójában egy herceg, akit elátkoztak. A herceg, Ren, nagyon sármos. Mindjárt belopja magát az ember szívébe ^^  Engem legalábbis megfogott.
Ren igazán okos és kedves, tényleg egy rendkívül romantikus tigris, de ahogy azt Kelsey is megállapította, tud ő veszedelmes is lenni. Ez csak még inkább érdekesebbé teszi a karakterét.

Szóval, a történet során a két főszereplő számtalan kalandon megy keresztül, hogy megtörjék az átkot, és Ren újra ember lehessen. Olvasás közben szépen megelevenedtek előttem a történtek, olyan volt, mintha egy filmet néznék. Tiszta Indiana Jones, csak több a fantasy.

Ami Kelsey-t illeti, hát ő volt az egyetlen negatívuma a könyvnek.
Kelsey Hayes
Az elején még nagyon tetszett, szimpi volt a csaj. Viszont amikor átment furába, na ott a legszívesebben már megcsapkodtam volna valamivel, de azt is jó erősen. Szegény lánynak egyszercsak átkattan, onnantól kezdve gonoszkodik Ren-nel, hogy a srác távolodjon el tőle, mert ha nem, akkor Kelsey menthetetlenül beleszeret, és Ren meg majd biztosan összetöri a szívét azzal, hogy elhagyja valami modellért. Pff...
Kelsey jó oldala viszont az, hogy igazán talpraesett és ügyes. Nagyon jól vette ezt az egész misztikus dolgot, kár hogy az írónő elrontotta ezzel a hangulatváltozással.

A történet még egy kiemelkedő szereplője Kishan Ren testvére.
Kishan 

Kishan nem szerepel olyan sokat, de érezni hogy a következő részekben még fontosabb lesz. Nem mondanám, hogy szerelmi háromszögről lenne szó ebben a könyvben, habár mind a két srác eléggé kimutatta, hogy szeretne valamit Kelsey-től. Ennek ellenére nem érezni, hogy nagy gyötrődések lennének az ügyben, hogy a lány kihez vonzódik jobban. Szerencsére. És remélem ez nem is fog változni a továbbiakban.

A fekete és a fehér tigris is nagyon meggyőző, mind a kettőben van valami sajátos, valami igazán csábító. Kíváncsi vagyok, mit hoz majd nekünk a folytatás.

Az indiai kultúrát is kicsit jobban megismerhetjük. Szép leírások vannak például a ruhákról, az ételekről, mitológiáról. Sőt, még egy-egy indiai szó is bekerült a könyvbe, ami csak színesíti a történetet. Talán tényleg egy kicsit sok leírás van arról, hogy hogyan esznek, isznak, alszanak a szereplők, de számomra ez nem volt zavaró. Inkább a tájleírásokra figyeltem, a kalandokra, rejtélyekre, a szerelem kibontakozására.
Alig várom, hogy nekikezdjek a következő résznek. Tényleg nagyszerű könyv.



Borító: Nem az eredeti, de nagyon tetszik. A tigris gyönyörű rajta, és a lány a háttérben is érdekes.
Kedvenc szereplő: Ren <3
Mélypont: Kelsey átkattanása...
Fénypont: A vízesés, első csók, vacsora randi, tánc...
Csillagozás: 4.5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése