Keresés ebben a blogban

2016. május 9., hétfő

Amie Kaufman · Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagok (Lehullott csillagok 1.)

Könyvmolyképző 2016
488 oldal
Fordította: Ipacs Tibor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. És egyszer katasztrófa történik: a hatalmas, luxusűrhajó valami kirántja a hiperűrből, és a jármű a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen élik túl a katasztrófát, és úgy tűnik, hogy rajtuk kívül senki más nem él az égitesten. 
Lilac az univerzum leggazdagabb emberének lánya, Tarver ugyanakkor nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. Mivel csak egymásra számíthatnak, együtt kell működniük, hogy átjussanak a kísértetés vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek. 
És egyszer csak, a körülmények dacára, Lilac és Tarver ráébred, hogy furcsamód volt valami haszna is annak a tragédiának, ami egymáshoz sodorta őket. Mivel a valódi világukban nem lehet közös jövőjük, így azon kezdenek el töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb örökre itt maradni? 
Minden megváltozik, amikor rájönnek, hogy mi a titka a lépteiket kísérő, hátborzongató suttogásnak. Lilac és Tarver talán elhagyja ezt a bolygót, de azt biztos, hogy már nem ugyanazok, akik korábban ide érkeztek.

Nagyon vártam már ezt a könyvet, mert szerelem volt első látásra. A borító csak úgy vonzotta a tekintetem, és mikor a fülszöveget is elolvastam egyből eldőlt, hogy nekem ez a könyv kell.


Tarver Merendsen
A történet Tarver kihallgatásával kezdődik, ő kezdi mesélni, hogyan ismerkedett meg Lilac LaRouxal, és hogy milyen események vezettek a katasztrófához, amikoris az Icarus lezuhant egy ismeretlen bolygóra.

Tarver egy igazán megkapó katona, akit könnyű megszeretni. A tragédia után megtesz mindent a túlélés érdekebén. Kieszel egy tervet, tartja az iramot, és próbálja nem felpofozni Lilacet. Hát igen, a lánnyal való kapcsolata nem valami fényes az elején. Sokszor csak a csipkelődés tartja bennük a lelket, hogy folytatni tudják az utat.  A cél eljutni az Icarushoz, ahol remélik, megjelenik a felmentősereg.
"A harag pajzs, és ha leeresztem, darabokra török."

Lilac LaRoux

Lilac, ahhoz képest, hogy igazi hercegnőként bántak vele, nagyon is jól viseli a dolgokat. Nem nyavalyog, hanem próbál hasznos lenni, és nem Tarver terhére lenni. Jó volt látni, hogy milyen kis talpraesett, és még magassarkúban is legyalogol hosszú távot az erdőben, bedagadt bokával.
Viszont ezen az új bolygón fura dolgok történnek, és Lilac azt hiszi, talán kezd megőrülni. Hangokat hall, néha embereket lát. Vajon tényleg csak ketten vannak? Vagy más is ólálkodik körülöttük?

"Tarver felemeli a kezét, és megsimogatja az arcom. 
– Lilac, ha történne veled valami – mormolja –, én aztán mindenhogy lennék, csak rendben nem."


A történet haladtával a két főszereplő egyre jobban megismeri a másikat, elkezdenek bízni egymásban, és később már nem veszekedéssel töltik az időt. Tarver mesél a családjáról, és Lilac is kitárja a szívét a srácnak. A bolygóról is egyre többet tudnak meg, sok különös dolog történik velük, amire először úgy tűnik, nincs magyarázat, később viszont mindenről lehull a lepel.

Igazán érdekes volt végigkövetni ezt az űrbéli kalandot, amiben a két fiatal részesült. Tele volt izgalmakkal, és titkokkal, csak úgy faltam a lapokat. Az írónők még a végén is jól csavartak egyet a dolgokon, amin szerencsére nem akadtam ki annyira, mivel néha szeretek hátralapozni, és most is ez történt. :D De azért még így is meglepő volt, és végül is örülök jól meg lett oldva, így nem panaszkodom. Kíváncsi vagyok, mit hoz majd a folytatás.

"– Harcolni fogok érted."


Borító: Imádom! Annyira, de annyira gyönyörű *-*
Kedvenc szereplő: Tarver, Lilac
Mélypont: Ami Lilacel történt a végén
Fénypont: esős jelenet, barlangos jelenet, a kék virág
Csillagozás: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése