Keresés ebben a blogban

2016. május 14., szombat

Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben

Ulpius-ház, 2013
228 oldal
Fordította: Balogh Dániel

EGY KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENEEgy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.

EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENEMark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.

NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK…
Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.
HOGY VALÓRA VÁLJANAK AZ ÁLMOK
Három magányos ember. Három válaszúthoz érkezett élet. Három ember, akik hamarosan megtapasztalhatják, hogy karácsonykor bármi lehetséges, hogy ilyenkor a kívánságok mintha maguktól válnának valóra.

Lisa Kleypas könyveit nagyon szeretem, ezért nem is volt kérdés, hogy ezt a kis aprócska könyvet is el fogom olvasni.

Ez a történet arról szól, hogy érdemes hinni a csodákban, hogy a rossz dolgok ellenére is történhetnek velünk igazán jó dolgok, amik megváltoztatják az életünket.

"– Imádok főzni – tette hozzá. 

– Akkor van bennünk valami közös. 
– Maga is szeret főzni? 
– Nem, én enni szeretek."

Igazi felüdülés volt most ez a könyv. Humoros, aranyos és szeretnivaló. Holly egy kis cukiság, aki az anyja halála után nem szól senkihez - még a két jófej, lökött bácsikájához sem, akik együtt nevelik. Egyszer viszont, amikor besétál Markkal egy játékboltba, a dolgok kezdenek megváltozni.

Mark egy igazán szuper pasi. A húga halála után, ő lett Holly gyámja, pedig alig tud valamit a gyerekekről. Az elején látni, mennyire ledöbbenti az egész, viszont kétség sem fér hozzá, hogy remekül csinálja az apaságot.  Elvégre a gyerekeket könnyű szeretni, és ha ők is viszont szeretnek, az már magában megéri. :)

"A szülőség nem csak a biológiai közreműködésből áll... sőt, az a legkisebb része."

Mark nem tartja magát családcentrikus embernek, és annak ellenére, hogy van barátnője, nem érzi úgy, hogy föl lenne készülve a házasságra. Holly levele a Mikulásnak viszont gondolkodóba ejti. Talán mégis ideje lenne keresni egy anyukát a kislány számára.


Aztán ott van Maggie. Egy játékbolt vezetője, aki hisz a csodákban, és a fantázia erejében. Amikor összetalálkozik Markkal, mindjárt megfogja benne valami, nem bírja kiűzni a férfit a gondolataiból, ezt az érzést viszont nem tartja helyesnek. Még mindig szomorú a férje halála miatt, és nem mer továbblépni, nehogy megint megsérüljön. Így az egész, csak afféle barátsággal kezdődik.
Maggie imádja Hollyt, és a kislány is odavan érte - gyakran találkoznak a boltban, ahova persze Mark kíséri el a kislányt. :)
Nem is csoda, hogy ezek ketten végül már egy csomó közös programot eszelnek ki.

"A szerelem nem választás dolga. Választás legfeljebb az lehet, hogy mihez kezdünk vele."


Mark testvérei - Sam és Alex - szintén ígéretesnek tűnnek, szívesen olvasnám az ő történetüket is. Kár, hogy magyarul nem adták ki a folytatásokat. Viszont angolul nem kizárt, hogy elolvasom.

Lehet, ha karácsonykor olvasom, még jobban átadja a hangulat, de így is tökéletes volt. Rövid, könnyed, aranyos... semmi sem hiányzott belőle.


Borító: tetszik ez a lila szín, és a hajók - egyszerű, de nagyszerű  :D
Kedvenc szereplők: 
Holly, Mark
Mélypont: 
nem volt
Fénypont: 
a hálaadás + Maggie családi találkozója
Csillagozás:
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése