Keresés ebben a blogban

2016. május 7., szombat

Kendall Kulper: A tenger boszorkánya (A tenger boszorkánya 1.)

Maxim Könyvkiadó, 2016
416 oldal
Fordította: Vince Judit Andrea

Egy elsöprő erejű történelmi romantikus történet, amely során egy boszorkány előre látja meggyilkolását, és egyetlen egy fiú van, aki segíthet neki megváltoztatni a jövőt. 
A 16 éves Avery Roe el akarja foglalni jogos helyét Prince Island-en, bűbájai segítségével boszorkányként ő védené meg a sziget bálnavadászait a tengeren, édesanyja viszont arra kényszerítené, hogy a mindig jó jellemű és tiszteletreméltó, ámde varázstalan világban éljen. Amikor Avery egy álmában meglátja saját halálát, tudja, hogy fogytán van az ideje, fel kell fedeznie varázserejét és meg kell mentenie saját életét. 
Avery nem várt szövetségesre lel a tetovált fiúban, Tane-ben, a tengerészben, akinek megvan saját, különleges varázsereje, amely oly módon segíti a lányt, ahogyan sosem várta volna. Boszorkánnyá válása talán megakadályozhatja halálát, azonban a lány rájön, hogy varázsereje olyan áldozatot követel, amire sosem volt felkészülve.

Igazán varázslatos egy könyv. Lassú folyású, szépen fokozatosan indul, nincs semmi elkapkodva. Avery meséli el a történetét, hogy milyen Roe boszorkánynak lenni, mi mindenen ment keresztül a családja, milyen áldozatokat követel a mágia. 
Avery egyetlen vágya, hogy végre igazi boszorkány legyen, akire szükség van a kis szigeten, ahol élnek. Az anyja viszont nem ezt a sorsot szánta neki, így mindent megtesz annak érdekében, hogy távol tartsa őt a nagyanyjától.

A Prince-sziget lakói érdekesek. Van, aki kedveli, és tiszteli a Roe boszorkányokat, de a többség csak félelmében nem zaklatja őket. Mivel köztudott, hogy egy igazi Roe boszorkányt nem lehet megölni. És Avery-nek pont erre van szüksége.
Én igazán megszerettem ezt a könyvet. Amilyen nyugodtan indult, olyan izgalmasra sikeredett a vége. Számomra épp az a lassú kezdés volt nagyon jó. Így csak még reálisabbnak éreztem az egészet, még akkor is, ha boszorkányokról, és mágiáról olvastam.
Avery tehetsége különleges, én is szívesen elfogadnám. 

A bálnavadászat nincs igazán ínyemre, de látni, hogy az írónő nagyszerű kutatást végzett, mivel úgy éreztem, én is ott vagyok mindennek a kellős közepén.

Aztán ugye ott van még Tane. Különleges név, egy különleges srácnak.  Már az első pillanattól kezdve látni, hogy kettejük között Avery-vel kialakul egy kölcsönös vonzalom. 
A történet haladtával, és hogy egyre jobban megismerhettük Tane-t, csak még jobban elmélyülnek a dolgok kettejük között, és az olvasó is egyre jobban beleszeret a srácban.


Tetszett, hogy a végére Avery anyukájáról is megtudtuk az igazat, így már teljes lett a kép.
A könyv tele van csodaszép jelenetekkel, számomra letehetetlen volt. Mert az egész nemcsak a varázslatról, és mágikus képességekről szólt, hanem egyben a családról, a szerelemről. Mert annál varázslatosabb dolog nincs.



Borító: 
Tetszik a ruha, a hullámok, villámok... csodás :)
Kedvenc szereplők: 
Avery, Tane, Avery anyukája
Mélypont:
a vége
Fénypont: 
világítótorony, tetoválás
Csillagozás: 
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése