Keresés ebben a blogban

2016. február 6., szombat

Colleen Houck: A tigris utazása (Tigris 3.)

Könyvmolyképző 2014
686 oldal
Fordította: Pásztor Judit


Öt mitikus kínai sárkány és a nyílt tenger várja a tizenkilenc éves Kelseyt, aki nekivág harmadik küldetésének ‒ ezúttal, hogy megszerezze Durga istennő fekete gyöngysorát, és felszabadítsa szeretett Renjét mind a tigrisátok, mind a hirtelen támadt amnéziája alól. Ren rosszfiú öccsének, Kishannak azonban más tervei vannak, és a két fivér ringbe száll Kelsey érzelmeiért, miközben együtt próbálnak túljárni mindazok eszén, akik útjukban állnak céljaik elérésében.
A tigris utazása, a Tigris-sorozat harmadik kötete egy lebilincselő történetet varázsol elénk misztikus teremtményekkel, szerelemtől tépett szívekkel és olyan cselekménnyel, amelytől mindvégig tűkön ülve rágod a körmöd, miközben Kelsey, Ren és Kishan hajója a végzetük felé úszik.
Veszély. Szívfájdalom. Választások.

Túl hosszú idő örökké várni az igaz szerelemre?


Szerencsére sokkal jobbra sikerült, mint a Tigris küldetése, de még így sem tudott teljesen lenyűgözni. Kiderült ugyanis, hogy Colleen direkt cseszekszik a szereplőkkel, hogy így az olvasóval is jól kitoljon.
Ha nem lenne benne  a szerelmi szál, akkor sokkal (ezerszer) élvezhetőbb lenne a könyv. Így? Hát így egy kész kínszenvedés, sajnos. A legnagyobb problémát a szerelmi háromszög képezi. Lehet, ha nem két testvér lenne az, aki egymással verseng, akkor talán jobban el tudnám fogadni. De még az is lehet, hogy akkor is ilyen idegesítő lenne a helyzet.

Ebben a részben ott folytatódik a történet, ahol abbamaradt. Ren még mindig amnéziás, Kishan még mindig Kelsey-re hajt, Kelsey továbbra is NAGYON idegesítő, és így tovább, és így tovább.
Tetszett, hogy a lényeg egy hajón játszódik a tengeren, illetve a víz alatt. Maga a történet valami isteni, mert megint van benne egy csomó kaland, izgalom, új helyszínek, istenek, mindenféle mitológiai lény... Szóval nagyon szuper.
A banda most 5 sárkány nyomába ered, ők fogják megmondani, hol találják a következő ereklyét, amire szükségük lesz.
Persze, csak hogy ne legyen egyszerű a feladat, mindegyik sárkánynál valamilyen feladatot kell teljesíteni, hogy a következőhöz juthassanak.

Az út során sajnos Rennek még mindig nem sikerült visszaemlékeznie Kelsey-re. Ennek ellenére a srác úgy néz ki, újból beleszeret a lányba. Hát nem ez az igaz szerelem? Ebből nem jön le Kelsey-nek, hogy Ren tényleg milyen mélyen szereti?
Az út során még találkoznak egy krakennel, óriás cápával, medúzákkal, sellővel...

Romantika terén az van, hogy Ren tényleg mindent megtesz, hogy újra együtt lehessen szerelmével, viszont Kelsey-nek még úgy látszik ez sem elég. Folyton más pasikkal flörtöl, egyszerűen nem bírja abbahagyni.
 
Hát igen, mindenki megint szenved, Ren is egy kicsit megbutul. Sajnos Colleen már mindenkit megront. Ennek ellenére én még mindig Ren párti vagyok. Egyszerűen imádom a fehér tigrisemet ^^
Ami a többieket illeti:
Mr. Kadam továbbra is kulcsfontosságú szereplő. Nélküle tényleg minden csak még szörnyűbb lenne.
Nilima - hát vele már voltak itt bajok. Nem tetszett, amikor annyit sündörgött direkt Ren körül.
Wes a búvároktató - még egy pasi, aki Kelsey gyönyörűségéről áradozik. Mert nem elég a szerelmi HÁROMszög -_-

Kelsey egyszer az egyik fiú mellett, másszor a másik fiú mellett dönt. Döntésével sosem elégedett, de ez már nem lep meg senkit sem. Ennek ellenére én mégis megadom azt a 3 és fél csillagot, mert a kidolgozás jó.


UI: Beleolvastam a következő részbe. Kelsey még mindig azt bizonygatja, hogy Kishan az ő szívszerelme. Nem tudom, hogy ezek után akarom e folytatni.






Borító: Nagyon szép, imádom :)
Kedvenc szereplő: Ren, Mr.Kadam
Mélypont: Kelsey, szerelmi civódás, fölösleges nyivákolás...
Fénypont: sárkányok, sellő, Ren és Kelsey összejön
Csillagozás: 3.5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése