Keresés ebben a blogban

2016. szeptember 29., csütörtök

Book Tag

Köszi @HoneyBee0395 a kihívást, végre találtam időt a kérdések kitöltésére. :D

1. Melyiket olvasnád inkább: Csak trilógiákat vagy csak önálló könyveket?
Nagyon szeretem a trilógiákat és a sorozatokat, de néha jobb egy önálló könyvet olvasni. Persze nehéz dönteni, mert pl. nem tudom, mihez kezdenék, ha nem lenne annyi FTT rész, vagy Cat és Bones, vagy a Végzet ereklyéi, esetleg a Harry Potter...  Viszont az önálló köteteknek is megvan a maga varázsa. Egy könyvvel minden elkezdődik, és le is zárul. Nincs folytatás, ami néha csak elrontja az eddigi élményeket. De ha választani kéne, akkor semmi trilógia, jöjjenek a jó hosszú sorozatok. :D

2. Kitől olvasnál inkább: csak nőktől vagy csak férfiaktól?
Nemtől függetlenül akárkitől szívesen olvasok, csak legyen jó a könyv. :D Van pár igazán tehetséges férfi író, akiktől eddig igen jó könyveket olvastam, de mivel a női írók többségben vannak, ezért mindenképpen rájuk voksolok.

3. Hol vásárolnál inkább: könyvesbolt vagy online?
Régebben mindíg csakis könyvesboltokban vásároltam. Szerettem körülnézni, keresgélni... :) De mostanában már egyre többször vásárolok online. Vagyis inkább előrerendelek. Olcsóbb is, házhoz is szállítanak, sokkal kényelmesebb. Persze azért még most is imádok könyvesboltokba járkálni, csak már nem vásárolok annyit, mint régen.


4. Melyiket választanád inkább: az összes könyvből film, vagy sorozat?
Összes könyvből film. De azt is csak akkor, ha nincs kisezer része a könyvnek. A filmeknél szerintem könnyebb könyvhűnek maradni, mint a sorozatoknál, habár nem mindig sikerül ott sem. Ha egy könyvből film készül, mindig örül az ember, de egyben izgul is, nemhogy teljesen el lesz rontva. Van egy pár igen szuper könyves adaptáció, ami a változtatások ellenére is szuperül sikerült.
A sorozatokban pedig az a jó, hogy ott jobban ki tud bontakozni a cselekmény és  a szereplők is, és ha nem is marad könyvhű, még mindig lehet nagyon jó.
Pl. Vámpírnaplók, Game of Thrones...


5. Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta, vagy hetente 5 könyvet?
Mégis milyen kérdés ez? Persze, hogy
5 könyvet hetente. :D Imádok minél több könyvet elolvasni, csak legyen idő is rá.

6. Mi lennél inkább: kritikus vagy író?
Mindig is szerettem volna írni egy könyvet, de olyat, ami tényleg meg is érinti az embert. Mert írni egy könyvet okés, de egy olyat, ami már nyomot is hagy maga után, már nehezebb.
Kritikusnak szerintem könnyebb lenni. A legjobb viszont olvasónak lenni. ^-^



7. Mit tennél inkább: újra és újra elolvasnád a kedvenc 20 könyvedet, vagy mindig ezidáig el nem olvasott könyveket kéne bújnod?
Ha lehetne néha újraolvasnom amellett, hogy ezidáig el nem olvasott könyveket bújok, akkor.... Hát, lényegében most is azt csinálom, úgyhogy maradok a bevált módzsernél. :DD Folyamatosan újraolvasni 20 kedvencet kevés. Ha az összes kedvencet kéne folyamatosan újraolvasni, az már más. Így azt kell mondjam, maradok a még el nem olvasottak mellett.

8. Mi lennél inkább: könyvtáros vagy könyvesbolti eladó?
Jó kérdés. :D Egy könyvtárnak megvan  az a sajátos hangulata, tele használt öreg könyvekkel, aminél már csak az eső illata jobb, de a könyvesbolt pedig tele van új könyvekkel. Nehéz, nehéz... de azt hiszem inkább a könyvtárost mondom.









9. Mit olvasnál inkább: Csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket vagy inkább minden más műfajt, kivéve a kedvencedet?
Maradok a kedvenc műfajnál. Inkább csak azt olvasnám folyamatosan, mint más műfajt, ami nem is jön be annyira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése