Keresés ebben a blogban

2017. szeptember 17., vasárnap

Jeaniene Frost: A ​sír innenső oldalán (Cat és Bones 5.)

Ulpius-ház 2013
394 oldal
Fordította: Vándor Judit, H. Prikler Renáta

A félig vámpír Cat Crawfield és vámpír hitvese, Bones megküzdöttek már az életükért és szerelmükért. De hiába diadalmaskodtak a legutóbbi csatában, mert Cat új – és várakozáson felüli – képességei felboríthatják a régóta fennálló kényes egyensúlyt.

Vámpírok tűnnek el titokzatos módon, és pletykák kelnek szárnyra a fajok között kirobbanni készülő háborúról. Egy fanatikus feszültséget szít a vámpírok és ghoulok között, ám a két erős csoport összecsapása ártatlan halandók életébe kerülhet. Így Cat és Bones kénytelenek egy veszélyes szövetséges – New Orleans vudu királynőjének – segítségét kérni. Az együttműködés ára azonban még nagyobb fenyegetést jelenthet, mint a természetfelettiek háborúja, nem is beszélve az elképesztő utóhatásokról…

Nagyon szeretem a sorozatot, azt hiszem, ezt a részt még csak 3x olvastam újra.
Második olvasás utáni értékelésem:

Az egyik legjobb vámpíros sorozat mindenképpen Jeaniene Frosté. Cat és Bones a legjobb páros, lehetetlen őket megunni, folyton bajba kerülnek… még ha közvetve is :D
Ebben a részben a ghoulokkal kell megküzdeniük, aztán még ott van a vudu királynő is, akinek vérétől Cat új képességekre tesz szert.
Bones annyira dögös és imádnivaló ^^, imádom, hogy az ő szájából a legszebb bókok sosem hangzanak túl nyálasnak. Imádom, ahogy Cat-et becézi, és hogy folyton vigyáz rá és aggódik érte. Igazi álompasi ♥

"– Imádom a kezedet – sóhajtotta. – Azt mondtad, úgy nézek ki, mint egy angyal? Mert akkor, Cicuska, a te kezed a mennyország és a te szemed az otthonom."


Cat is végre megcsillogtatja az érzelmesebbik oldalát… szóval, romantika is pont annyi van a könyvben, amennyi kell, de a véres jelenetek sem lettek elhanyagolva.
Volt egy kis Menchers – Kira, Spádé – Denise, egy tényleg kis Ian a vége felé, és egy kis Vlad *.* is a történetben, amit én mindig csakis imádni tudok.
Alig várom, hogy következő részeket is olvashassam magyarul.

"– Cicuska – (…) – négy órán át aludni, úgy, hogy a karjaim között vagy, sokkal pihentetőbb, mint nyolc órán keresztül végtelenül hánykolódva forgolódni, amiért nem vagy velem."




Borító: Sajnálom, de nekem egyáltalán nem jönnek be a borítók xP
Kedvenc szereplők: Cat és Bones of course
♥  de Vlad és többi fent említett személy is nagy kedvenceim
Mélypont: most egy picit zavart Cat sok dumálása, főleg azok badass beszólásai mielőtt/miután kinyír valakit
Fénypont:
minden... Bones :D
♥ főleg, hogy itt már mennyire romantikusak az ő Cicuskájával ^^
Csillagozás:
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése