Keresés ebben a blogban

2017. augusztus 27., vasárnap

C. J. Redwine: Az ​árnyékkirálynő (Ravenspire 1.)

Twister Media 2016
416 oldal
Fordította: Bozai Ágota


Tükröm, ​tükröm, mondd meg nékem: ki uralja e vidéket?

Lorelai Diederich szökevény koronahercegnőnek egyetlen célja van: megölni a gonosz királynét, aki magához ragadta a hatalmat, elfoglalta Ravenspire trónját, és megölte a hercegnő apját. Ehhez Lorelai kénytelen a varázslat fegyverét bevetni, amivel azonban Irina királyné is élhet. A hercegnőnek erősebbnek, gyorsabbnak és kitartóbbnak kell lennie Irinánál, akihez fogható veszélyes varázslót még nem látott Ravenspire.
A szomszédos királyság, Eldr földjén Kol herceg apját és bátyját megölik az országot lerohanó, varázserővel irányított ogrék, így hirtelen a másodszülött herceg felelősségévé válik megvédeni az országot. Ehhez Kolnak varázserőre van szüksége. Ezt csak úgy szerezheti meg, ha egyezséget köt Ravenspire uralkodójával. Irina azt kéri tőle, hogy segítségéért cserébe vigye el neki Lorelai szívét.
A hercegnő azonban egyáltalán nem olyan, mint amilyennek Kol gondolta. Gyönyörű, megzabolázhatatlan és megállíthatatlan. A sötét varázslat ellenére Lorelai vonzódik a zaklatott ifjú királyhoz. Azért küzd, hogy mindig egy lépéssel a sárkányszívű vadász király előtt járjon, akit a kelleténél sokkal jobban kedvel. Mindent megtesz, hogy legyőzze a gonosz királynét. Irina azonban nem adja fel harc nélkül, és végső lépésének következménye az is lehet, hogy a hercegnő elveszti utolsó megmaradt vesztenivalóját.


Elég sokat gondolkodtam, hogy mégis hány csillagot adjak, mert habár a könyv olvastatta magát, mégse tett rám mély benyomást. Ez nem egy olyan történet, amire évekig emlékezni fogok. Az ötlet, a mese feldolgozása szerintem egész jó lett, de messze nem felejthetetlen, vagy szuper. Tetszett, hogy „Hófehérke” vagyis Lorelai varázserővel rendelkezik, és hogy képes harcolni a trónért. A testvére Leo is nagyon aranyos volt, plusz legalább vitt egy kis humort a történetbe. Eléggé meglepődtem, amikor meghalt. :( Sokáig azt hittem, hogy majd Lorelai úgyis feltámaszta, de sajna nem.

"-Tükröm, tükröm, mond meg nékem, mi történik Eldr vidéken!
– Miért kell rímelnie? – morogta Trugg."


Ami viszont már nem igazán jött be, hogy habár Lorelai-ban megvan az erő, fél használni, nehogy a gonosz királynő (Irina) rátaláljon.Gabril is folyton elutasítja a segítségét, amiből aztán csak felesleges gondok vannak.
Bevallom őszintén, engem az eleje nem igazán kötött le. Számomra akkor kezdtek érdekessé válni a dolgok, amikor Kol herceg is színre lép, főleg amikor találkozik a mi kis Hófehérkénkkel. Kol és két legjobb barátja volt a színes folt a nagy fekete-fehér kavalkádban. Az is érdekes volt, hogy itt mindig a hercegnő mentette meg a herceget, és nem fordítva. Igen, Kol is segített Lorelai-nak, de leginkább Kolnak volt szüksége mindig a lány segítségére. Ami nem is baj, sőt. Szerencsére a hercegecskénknek sem sértette az egóját. ;)
Mégis akármennyire voltak kedvelhetők a szereplők, izgalmas a történet, valami egyszerűen hiányzott. Fogalmam sincs mi, de nekem sajnos nem adta át azt az élményt, amit vártam.

                             "Ahova te mész, oda megyek én is."


Borító: Tetszik :)
Kedvenc szereplők: Lorelai, Kol, Leo
Mélypont: Hogy habár volt benne kaland, mégis többször unatkoztam
Fénypont: Amikor Lorelai segít Kolnak lecsillapítani a sárkány szívét
Csillagozás:
5/4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése