Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 22., hétfő

Huntley: Fitzpatrick My ​Life Next Door – Életem a szomszédban (Életem a szomszédban 1.)

Könyvmolyképző 2015
416 oldal
Fordította: Dobó Zsuzsanna

Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.
Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?
Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz anélkül, hogy elárulnád a másikat.

Azt hiszem, az ilyen könyvekre mondhatom, hogy egyszerűen nagyszerű. Nyár, család, szerelem, otthoni gondok... Nem lehet nem szeretni.
Már eleve érdekesen kezdődött a történet azzal, hogy Grace, Sam anyukája, úgy leszólta az új szomszédokat. Majd később Sam az ablakból figyelte, hogy Garrették hogy élik az életüket, milyen eleven náluk mindenki. Ebben a zűrzavaros, ámde imádnivaló családban mindenki törődik a másikkal, ott segít, ahol kell, nem a pénz - vagy annak hiánya - a legfontosabb, hanem a szeretet. Sam is pont ezért szerette távolról lesni a Garrett családod. Teljesen mások voltak, mint az ő anyukája.

"
– Milyen tiszta ez a szoba. Mindig ilyen?
Úgy érzem, védekeznem kell, majd amiatt érzem, hogy védekeznem kell, hogy úgy érzem, védekeznem kell.
– Általában. Néha azért…
– Egy kicsit megvadulsz, és nem akasztod fel a köntösöd? – fejezi be a mondatom.
Tetszett, hogy Samantha és Jase is mennyire okosak és felelősségteljesek."


Tetszett, hogy Samantha és Jase is milyen okosak és felelősségteljesek voltak. Mindig mindent megbeszéltek, és ha valamelyikük el is szúrt valamit, a másik könnyen megbocsájtott, mert szeretik egymást. :) Jaj, nagyon édesek voltak ezek ketten. Olyan jókat nevettem és mosolyogtam az egész könyvön. Az első szerelem és egymás felfedezése szépen volt felvezetve, semmi se lett elkapkodva. Minden úgy volt tökéletes, ahogy volt.
Sam barátai Nan és Tim
szintén érdekes karakterek. Nan már az elejétől kezdve furcsa volt nekem, így nem is igazán lepett meg, ami kiderült róla a végén. Efféle "barátnők" mindenhol akadnak. :/ Tim viszont egy nagy pozitív fejlődésen megy keresztül a történet alatt. Érezni, hogy mennyire elveszett a srác, de szerencsére képes egy kis segítséggel végre összeszedni magát, és helyrehozni az életét. Alig várom, hogy az ő könyvét is kiadja a KMK.


"
De nem azokkal az emberekkel kellene a legőszintébbnek lenned, akiket igazán szeretsz? Nem ez lenne a lényeg?"


Ami a nagy bonyodalmat illeti a végén, hát az nem semmi. Csodálkozom, hogy Samantha ilyen jól tudta kezelni az egészet, mert tényleg nagy dilemma elé lett állítva, amit nem lehet csak úgy félresöpörni. Vagy az egyik szerettét árulja el, vagy a másikat. Egyik se tűnik helyesnek, de csendben maradni szintén nem megoldás. Én sem tudom, hogy kezeltem volna ezt az egészet, ha az ő helyében lettem volna. De szerencsére Sam, Tim és Jase ezt is sikeresen megoldják.
Tényleg nagyon tetszett a könyv, és annak ellenére, hogy
nem egy körömrágósan izgalmas történetről van szó, csak úgy olvastatja magát.


                                         "
Szabadulj ki! Élvezd az életet"


Borító: Nekem nagyon tetszik. Egyszerű, nyárias, szép :)
Kedvenc szereplők: Samantha, Jase, George, Mrs.Garrett
Mélypont: Sam anyukájának viselkedése, Nan
Fénypont: a Garrett család jelenetek, főleg Jase testvére George, és a cuki Sam és Jase pillanatok
Csillagozás:
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése