Keresés ebben a blogban

2016. augusztus 2., kedd

Jessica Park: Flat-Out Celeste – Celeste bolondulásig (Szeretni bolondulásig 2.)

Könyvmolyképző 2015
360 oldal
Fordította: Komáromy Zsófia

A ​​végzős gimnazista Celeste Watkins számára minden egyes nap brutális bátorságpróba. És Celeste nagyon fél. Elszigeteltté válik, mert túlságosan okos, a beszéde túlságosan modoros, viselkedése pedig túlságosan eltér az átlagostól, ezért úgy érzi, nem marad más választása, mint direkt távol tartani magát mindenkitől.
De az egyetem felszabadíthatja, nem? Ha kibírja ezt a borzalmas utolsó évet a gimiben, akkor talán minden rendben lesz. Ha sikerül találnia csak egyetlen embert, aki mentőkötelet dobhat neki, akkor talán, talán nem lesz baj.
Justin Milano, a másodéves, szintén különc egyetemista lehet talán az a személy, aki kicsalogatja Celeste-et magányos világából. Talán megmentheti a lányt… legalábbis ha Celeste elfogadja a segítségét.
Ha összefognak, talán jó páros lehetnek. Ha összefognak, talán megmenthetik egymást. És ha összefognak, talán megmenthetnek egy másik párost is: két embert, akikről Celeste tudja, hogy teljes szívből, szenvedélyesen, bolondulásig szeretik egymást.


Azt hiszem Celeste mindenkire mély benyomást tett már az első részben, és nemcsak Fotó Finn miatt, hanem a különleges személyisége miatt is. Celeste az a "furcsa" kislány, aki túl választékosan és inteligensen beszél, sokszor használ feltételes módot, és néha olyan, mintha a viktoriánus korból csöppent volna ide. Az osztálytársai nem igazán tudnak vele lépést tartani, gúnyolódnak rajta a háta mögött, így Celeste kivonja magát a társas életből.  Viszont ahogy közeledik a gimiban az utolsó éve, rájön, hogy a főiskolán is ki lesz téve a társasági életnek, így próbál megváltozni, új hobbit felfedzni, amivel talán barátokra is szert tehet.

"...rengetegféle személyiség létezik, és nem hiszem, hogy mindenki kategorizálható."


Annyira imádtam minden egyes pillanatát a könyvnek! Szórakoztató és humoros, aranyos és megható, itt-ott kicsit szívszorító, de mindenképpen imádnivaló. Celeste és Justin kapcsolata nagyon édesen bontakozik ki, mind a kettejükben megvan az a szeretnivaló furcsaság, ami csak még tökéletesebbé teszi a párosunkat.
Olyan jókat lehetett nevetni a könyvön, és nem csak a két fiatal sms-ezése miatt, hanem ott volt még Matty is, aki szintén jól elszórakoztatott minket. :D
Nagyon örültem, hogy ő is aktívan részt vett a történetben, nélküle nem is lett volna az igazi. Igaz, vártak ránk meglepetések az eltetl évek alatt, de én azt mondom, hogy minden jó, ha a vége jó. És a vége az NAGYON jó! *-*  Akinek tetszett Julie és Matt románca, az tuti el fog alélni egy ilyen gyönyörű befejezéstől.


"...utálnám azt látni, amint megöregszel anélkül, hogy átélnél egy nagy szerelmet."


Egy csomó kedvenc részem van a könyvből, nehéz is lenne csak egyet választani - tényleg mindent, de mindent imádtam ebben a részben. Jó lenne, ha Celeste és Justin is kapnának egy kis novellás kötetet, mint Matty, szerintem sokakat érdekelné. Elvégre Justin is egy igazi cukipofa... :3



Borító: Imádom, nagyon-nagyon gyönyörű :))
Kedvenc szereplők: Celeste, Justin, Matt
Mélypont: nem volt... A Fotó Finnes rész szomorú volt, de számítottam valami ilyenre :(
Fénypont: Justin-Celeste első találka, az e-mailek, sms-ek, karácsonyfa, koktélparti :D, liftes rész

Csillagozás:
5/5

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése